Uncategorized

Deniz Kayağı Eğitimleri

Istanbul da faaliyet gösteren YelkenKayak Deniz kayağı eğitimlerine başladı. 17-18-19 Haziran 2016 tarihinde düzenlenecek eğitimler Temel ve İleri seviye olarak düzenlenecek. 7 kişilik gruplar ile yapılacak deniz kayağı eğitimleri ile deniz kayağına olan ilginin çoğalması hedeflenmekte. Eğitime katılmak için yüzme bilmek yeterli.

YELKENKAYAK 3

Deniz Kayağı genelde 5 metre boyunda ve 50-60 cm eninde oluyor. Denizde her türlü hava şartında kullanılabilen deniz kayakları ile uzun mesafeler yorulmadan yol almak mümkün. Kullanıcının orta bölümde bulunan kokpit kısmında çift palalı kürek ile ilerlediği deniz kayaklarının ön ve arka kısımda bulunan hava bölmeleri sayesinde batma riski yok. Ortalama 7-8 km hızla günde 40-50 km yol yapılabilen deniz kayaklarını kullanabilmek ise pek kolay değil, bunun için kısa bir eğitim almak gerekiyor. Doğru kürek çekme, kişisel güvenlik eğitimi, destek hamleleri, hatta kayağın devrilme durumunda kayağı tekrar düzeltmenizi sağlayacak eskimo roll hareketin öğretildiği Deniz kayağı eğitimi yatılı ve üç gün sürüyor. Bir günü ıssız ada da kamp yaparak geçen bu zorlu eğitime deneyimli kanocu ve kano antrenörü Volkan Kaya liderlik yapıyor.

YELKENKAYAK HR

Eğitimde kullanılan kayaklar ise YelkenKayak yapımı Greenland tarzı son derece gösterişli kayaklar. Türkiye de bu kayakların sadece YelkenKayak ta bulunduğunu belirten YelkenKayak kurucusu Mehmet Yapıcı, Türkiye de ilk olacak 3 günlük yatılı eğitime, bu spora meraklı tüm gençleri ve genç hissedenleri bekliyor. Geniş bilgi ve rezervasyon için Yelkenkayak.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Geniş Bilgi:  http://www.yelkenkayak.com/?page_id=2734

YKV-900x222

Comments are closed.