Uncategorized

IDO ve BUDO rekabeti

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, uygulamaya koyduğu Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), Mudanya- Kabataş arasında her gün karşılıklı 4 seferle ortalama bin 600 yolcu taşıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, uygulamaya koyduğu Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), Mudanya- Kabataş arasında her gün karşılıklı 4 seferle ortalama bin 600 yolcu taşıyor. Bursa’dan gidecek olan ve gelen yolcularını, halk otobüsü ile kent merkezinden ücretsiz olarak Mudanya’ya ulaştıran BUDO, Kabataş’a giden yolcuları da İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile anlaşarak Taksim’e, ücretsiz olarak otobüs ve minibüsler ile taşımaya hazırlanıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen Ocak ayında başlatılan deniz otobüs seferleri, Marmara Denizi’nde kıyasıya rekabete neden oldu. Güçlü filoya sahip olan İDO’ya karşı kurulan BUDO ise, geçen ocak ayında Mudanya- Kabataş arasında deniz otobüsleri ile yolcu taşımaya başladı. Kişi başı yolcu taşıma ücretini 8 TL olarak belirleyen BUDO, seferlere başladığı ilk hafta yolculara ücretsiz çay servisi de yaptı.

GEMİLERDEKİ BÜFELERİ UCUZLATTI

İDO’nun yolculuk sırasında sattığı çay ve benzeri yiyeceklerin çok pahalı olmasını rekabet için kullanan BUDO, çay ile üzümlü keki 1 liradan yolcularına verirken Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ekmekleri de satmaya başladı.

Bursa’dan Kabataş’a gidecek yolcular ile İstanbul’dan gelen yolcuları, biletlerini göstermesi halinde ücretsiz halk otobüsü ile Bursa’ya getirip götüren BUDO, bu kez de Bursa’dan Kabataş’a giden yolcularını İETT ve halk otobüsü ile Taksim’e kadar ücretsiz olarak taşıyacak.

BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, bu uygulama için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile sözleşme yapıldığını, önümüzdeki günlerde Kabataş’a taşıdıkları yolcularını otobüslerle ücretsiz olarak Taksim’e ulaştıracaklarını sözlerine ekledi.

Halen İDO, Yenikapı- Bursa arasında her günde ortalama feribot ve deniz otobüsü ile karşılıklı olarak 20 sefer, BUDO ise Mudanya- Kabataş arasında karşılıklı olarak 8 sefer yapıyor.

Comments are closed.